Helftheuvel omarmt de War Child-Bracelet

Zaterdag 23 november om 11.00 uur officieel gepresenteerd bij Anny van Buul Juweliers
21-11-2019

Vanuit het verlangen het verschil te willen maken in het leven van kinderen in oorlog, heeft de Bossche designer Bas Verdonk de krachten gebundeld met Marco Borsato. Uit deze samenwerking is het idee ontstaan voor de War Child-Bracelet, een bedelarmband waarvoor verschillende vrienden van War Child de komende jaren eigenhandig unieke bedels zullen ontwerpen. Zij treden in de voetsporen van Marco, die zelf de eerste bedel heeft ontworpen. De War Child-Bracelet met eerste bedel wordt op zaterdag 23 november om 11.00 uur officieel gepresenteerd bij Anny van Buul Juweliers op de Helftheuvel.

“Dag in en dag uit vertel ik het verhaal over War Child”, vertelt Marco: “Omdat het verteld moet worden. Het gaat om miljoenen kinderen die allemaal een naam hebben, maar niet in staat zijn te spreken over het onrecht dat hen wordt aangedaan. Kinderen zijn sterker dan oorlog. Maar alleen met onze steun.” Bas vult aan: “Wij hebben het in Nederland zo goed, dat lijkt zo vanzelfsprekend voor ons. Maar dat is het niet. De verhalen van Marco raakten mij. Zo ontstond het idee voor de armband. Het is een prachtig initiatief geworden vanuit de sieradenbranche voor War Child.”

De zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van een AK47 machinegeweer gebruikt en in beslag genomen in een conflictzone. Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen de schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in oorlog. Aan dit bijzondere initiatief doen heel veel mensen mee. Waaronder ook de 200 juweliers in Nederland en België die de armband aan gaan bieden zonder er ook maar een cent aan te verdienen. Stuk voor stuk zetten zij zich kosteloos in voor kinderen in oorlog. “Want een kind hoort niet in de oorlog. Nooit”, besluit Marco.

2020 © Winkelcentrum Helftheuvelpassage | Schepper communicatie